Banka Kredi Kampanyaları

Tam Teşeküllü Tavuk Çiftliği Kurmanın Maliyeti Nedir

Son dönemlerde organik beslenmenin son derece popüler olması ile beraber, tavuk çiftlikleri de oldukça önem kazanmaya başladı. Peki bir tavuk çiftliği kurmak için ne yapmak gerekir, bir tavuk çiftliğinin maliyeti nedir ve tavuk çiftliği kurabilmek için hangi belgeler gereklidir gibi sorulara detaylı olarak cevaplar verdik. Bir tavuk çiftliği kurmak için öncelikli olarak sizlere yumurta bırakan tavukları satın almanız gerekmektedir. Tavuklar 18 haftalık olana kadar özenli bir şekilde bakımlarını yapmanız gerekmektedir. Ayrıca 18-20 haftalık genç piliçler genelde yumurta vermeye hazır konumda olurlar. Şu ayrıntıyı da aktarmak isteriz ki beyaz tavuklar beyaz, Rhode Island kırmızılar ise kahverengi yumurta bırakmaktadırlar.

tavuk çiftliği kurmanın maliyeti

tam tesekkullu tavuk ciftligi kurmanin maliyeti nedir

Tavuk Çiftçiliği Kurmak

Tavuklar genellikle 52 haftalık oldukları zaman tüy dökme dönemine giriş yaparlar ve 110 haftalık olduklarında tam anlamıyla pişirilme kıvamına gelirler. Tüy dökme döneminde sizlere yumurta vermezler. Beslenmelerine göre her bir tavuk sizlere 3 ile 5 yumurta arasında bırakabilir. Bir tavuk çiftliği kurarken tavukların beslenme ve yumurta bırakma sürelerini de ezberlemeniz şarttır. Rhode Island kırmızı tavuklar, beyaz tavuklara oranla daha fazla yem tüketirler. Tavuklar tahıl, protein ilaveleri, vitaminler ve minerallerden oluşan karışımlı yemleri yemektedir. Tavukların barınması için kümesler oldukça hijyenik olma durumundadır. Yem kapları ve su çeşmelerinin de temiz bir şekilde kaliteli yaptırılması gerekmektedir. Her beş tavuğa bir tane kuluçka alanı yeterli olmaktadır. Hareket eden kafeslerden alırsanız tavuklarınızı otlaklara da götürmeniz mümkün olabilir.

Yumurtalar özel dükkanlarda, yol kenarlarında veya Pazar alanlarında rahatlıkla satılabilir. Kahverengi yumurtalar, organik yumurtalar ve açık alanda yemlenen tavukların yumurtaları beyaz yumurtalara göre daha pahalı olmaktadır. İşletmenizi başarılı ve herhangi bir sorun olmadan yönetmek istiyorsanız eğer, gerekli ruhsat ve izinleri tam anlamıyla almanız gerekecektir. Ayrıca vergi dairesine başvurarak vergi işlemlerinizi sorunsuz olarak hallediniz. Soğutma, ambalajlama, etiketleme ve sınıflandırma yönetmeliklerini de araştırma yaparak öğrenmeniz gerekmektedir.

Tavuk çiftliği kurma maliyeti

Tavuk çiftliği kurma maliyetlerinin hesaplanmasında asıl önemli olan kavram, ne kadar tavuk besleyeceğinizden yana olmaktadır. Çünkü tavuk çiftliklerinin büyükleri, sahip olduğunuz tavukların sayısına göre değişkenlik göstermektedir. Eğer ilk başta bir tecrübeniz yok ise, çok fazla tavuk ile girmeniz önerilmez. Ama sizler 30 bin kapasitesi olan bir çiftlik kuracaksanız eğer, bunun size ortalama maliyeti ise 250 bin ile 300 bin TL arasında olmaktadır. Tabi ki daha sonra da giderleri olacaktır.

Sigortaya Kabul Koşulları

Tavuk çiftliğinizi sigortalatmak, diğer önemli bir kavramdır. Aksi durumlarda tavuklarınızın başına bir şey geldiği zaman, birçok sorun ile karşılaşabilirsiniz. Bu sebepten dolayı, sigorta kabul şartlarını iyi bir şekilde öğrenmeniz gerekmektedir. Sigorta ettirilecek olan hayvanlarda aranan şartlar, genel olarak değişkenlik göstermektedir ve çiftlik açmadan önce mutlaka bunları öğrenmeniz gerekmektedir.

Sitemiz üzerinden Keçi Yetiştiriciliği İçin Devlet Destekleri konulu yazımızı buradan https://bankasikredi.com/devletin-destegi-ile-keci-yetistiriciligi-kredisi-basvurusu okuyabilirsiniz.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ