Banka Kredi Kampanyaları

2019 Yılı Köye Dönüş Projesi İle İlgili Önemli Ayrıntılar

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından genç çiftçilere verilen köye dönüş kapsamında 30 bin TL desteği, yeni alınan bir karar ile beraber artış gösterecektir. Eğer verilmesi planlanan 30 bin lira hibe kredisi 50 bin TL civarında olursa, genç çiftçiler 20 bin TL daha avantajlı bir konumda olacaktır. Köye dönüş hibe yardımlarını alan genç çiftçiler, hibenin 50 bin TL olması durumunda daha rahat bir şekilde hareket edecek ve köye dönüş projesi ile beraber daha esnek çalışacaklardır. Genç Çiftçilere 50 bin TL civarında hibe verilmesi durumunda, çiftçiler bu kapsamdan daha iyi yararlanacak ve daha iyi şartlar altında çalışmalarına devam edeceklerdir.

köye dönüş projesi

2019 yili koye donus projesi ile ilgili onemli ayrintilar

Destekler Arttırılıyor!

Ayrıca çalışma şartları da daha rahat olmasından dolayı, genç çiftçiler daha rahat alım-satım yapacaklardır. Sera yapımında ve arı yetiştiriciliği için verilecek olan hibe desteklerinde de bazı artışlar olacaktır. Fide ve fidan bahçesi sayılarının da artması ile beraber tarım ve hayvancılığa daha çok genç çiftçi teşvik edilerek üretim sayıları yükselerek artış görülmesi beklenenler arasındadır.

Daha Rahat İmkanlar

2017 yılında 50 bin lira hibe kredisi 2016 yılında erkek dana yetiştiriciliği için en az 7 baş daha sayısı da yükselişe geçecektir. Çünkü bu sayı için verilen rakam 30 bin TL civarında olmaktaydı. Rakamda artış yapılması durumunda 7 dana sayısı da eş zamanlı olarak artış gösterecektir. Yine 2016 yılında Küçükbaş hayvancılık için 40 baş hayvan ve kaz ve ördek için 400’er adet hayvan alımı sayıları hibe 50 bin lira olursa daha fazla arttırılacağı durumunda bilgiler de veriliyor. Hindi yetiştiriciliği için genç çiftçilere verilecek olan 30 bin TL hibe ile 400’ e kadar hayvan alma izni vardı ve 50 bin lira ile daha fazla sayıda hindi alımı için kollar sıvanıyor. Yine 2016 yılı içi verilen dönemde İpek böceği yetiştirmek için 80  metrekare alan şartı bulunuyordu ve bunun artış göstermesi ile beraber alanın da artması bekleniyor. Kısacası devletin köye dönüş projesi kapsamında 2018 yılında da çalışmalarının devam etmesi bekleniyor.

Genç Çiftçilere 50 Bin Lira Hibe 2019 Başvurusu

Proje geliştiren ve projesi Bakanlık tarafından onay almış olan genç çiftçilere 2017 yılı içerisinde yılında 30 bin lira değil de daha fazla üretim olsun ve aynı zamanda üretim kapasitesi artsın diye 50 bin TL değerinde hibe verilmesi gündemdeki yerini tüm hızıyla korumaktadır. Ayrıca değerlendiren 50 bin lira hibe kredisini alan genç çiftçiler imzalayacakları hibe kredisi şartları ile beraber 3 yıl boyunca projeye konu olan arazide ekimler ve yetiştiricilik yapacaktır. Bunun dışında 3 yıllık söz karşılığında imzalanacak sözleşme ile beraber 3 sene boyunca alınacak olan hayvanları satamayacak ve ektikleri arazilerde ekimlerine devam edeceklerdir. 3 yıldan sonra diledikleri zaman hayvanlarını satabilir ve farklı bir meslek alanına geçebilirsiniz. 2018 yılında da benzer bir projenin açıklanması kuvvetle ihtimal olduğunu düşünüyoruz.

Sitemiz üzerinden Devletin Desteği ile Keçi Yetiştiriciliği Kredisi Başvurusu konulu yazımızı buradan https://bankasikredi.com/devletin-destegi-ile-keci-yetistiriciligi-kredisi-basvurusu okuyabilirsiniz.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ