Banka Kredi Kampanyaları

Findeks Kredi Notu Nasıl Yükseltilir

Findeks kredi notu uygulaması sayesinde artık bankalar tüketicilerin mali durumları ile ilgili çoğu bilgiye anında erişebiliyor. KKB ( Kredi Kayıt Bürosu ) tarafından hayata geçirilen Findeks kredi notu uygulamasını sadece bankalar değil aynı zamanda vatandaşlarda kullanabiliyor ve Findeks kredi notu sorgulama yapabiliyor. Kredi notunu öğrenen kişi ise; kredi notuna göre bankalar nezdindeki pozisyonunu az çok tahmin etmiş oluyor ve müracaatlarını da buna göre yapıyor. Findeks kredi notu düşük olanlar için ise her şey bitti demek yanlış olacaktır. Tam da bu konuyla ilgili olarak bu yazımızda Findeks kredi notu nasıl yükseltilir kısaca sizlere izah etmeye çalışacağız.

Findeks Kredi Notu Nedir

Findeks kredi notu; KKB ( Kredi Kayıt Bürosu ) tarafından hayata geçirilen ve tüketicilere bankalarla olan mali ilişkilerine ve mali geçmişlerine ilişkin verilen puan sistemidir. Kredi notu neye göre belirlenir hemen yeri gelmişken söyleyelim; % 30 ‘luk kısmı bankalara olan kredi ve kredi kartı borç ödeme durumuna göre, % 25 ‘lik kısmı mevcut hesap durumuna göre, % 20 ‘lik kısmı yeni kredilerinin durumuna göre, % 15 ‘lik kısmı ise kredi kullanım durumuna göre kalan kısım ise diğer kriterlerden oluşmaktadır.

Findeks Kredi Notu nasıl yükseltilir

Findeks kredi notunun yükseltilmesi demek; kredi notumuzu düşüren alışkanlıkları tam tersine çevirmek demektir. Bu da ilk olarak bankalara olan borçlarımızı zamanında ödemeye başlayarak olacaktır. Bunun için izlenebilecek birkaç yöntem bulunmaktadır. Sırasıyla bunları inceleyelim.

Düşük Limitli Bir Kredi Kartı Çıkarın

Limitini düşük tutacak şekilde herhangi bir bankadan bir kredi kartı alın. Günlük olarak yaptığınız işlemlerin çoğunu bu kredi kartı üzerinden yapın. Mümkünse limitinizin tamamını doldurun. Kredi kartınızın ekstresi kesildikten sonra da kredi kartı borcunuzun tamamını son gününden önce ödeyin. Bu şekilde 5 – 6 ay boyunca devam edin, kredi notunuzda muhakkak hissedilir anlamda değişiklik olduğunu göreceksiniz.

Kısa Vadeli Düşük Miktarda Kredi Kullanın

Durumunuzu biraz toparladıktan sonra küçük miktarlı ( ödeyebileceğiniz miktarda, örneğin 1500 – 2000 TL de olabilir ) kredi çekin. Bu kredilerinizin de geri ödemelerini gününü geçirmeden yapın. Vade olarak ise kısa tarihler belirleyin. 24 aydan uzun yapmayın. 12 ay vadeli kredi alabilirseniz daha iyi olacaktır. Bu kredi borcunuzu da tamamlayıp bitirdiğinizde yine kredi notunuz olumlu bir şekilde etkilenecektir.

Banka Hesaplarınızda Para Bulundurun

Bankalarda bulunan hesaplarınızda düşük miktarda da olsa para bulundurmaya çalışın. Kredi notu belirlenirken bankalardaki hesaplarınızın durumu da ele alınacağından bu durum da kredi notunuzu olumlu anlamda etkileyecektir.

tomatik Ödeme Talimatı Verin

Bankalardaki hesaplarınızdan otomatik ödeme talimatı vermek te bankalar nezdindeki vizyonunuzu düzeltecektir. Küçük miktarlı faturalarınızdan birkaçını otomatik ödemeye bağlayabilirsiniz.

Bu yöntemleri yaklaşık 6 – 7 ay uygulayarak, kredi notunuzda olumlu değişiklikler olduğunu izleyeceksiniz. 1 yıl sonrasında da kredi notunuzun artık riskli seviyelerden kurtulduğunu göreceksiniz. Kredi notu ile ilgili daha ayrıntılı bilgi için Kredi Notu bölümümüze göz atabilirsiniz.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ